Dezvoltare Aplicatii MobileAplicația mobilă. Ce este mai exact ? (II)Posted on May 23, 2021 by andra

Aplicația mobilă. Ce este mai exact ? (II)

Astăzi vă prezentăm a doua parte a articolului nostru referitor la ceea ce este exact o aplicație mobilă.

Să pornim de unde am rămas ultima dată.

1. Ce este dezvoltarea aplicațiilor mobile?

Dezvoltarea aplicațiilor mobile este un proces care se bazează foarte mult pe dezvoltarea software-ului tradițional. Cu toate acestea, se concentrează pe crearea de software care profită de caracteristicile unice ale hardware-ului dispozitivelor mobile.

Cel mai simplu scenariu pentru construirea unei aplicații mobile este preluarea unei aplicații desktop și importarea acesteia pe un dispozitiv mobil. Cu toate acestea, pe măsură ce aplicația devine mai robustă, această tehnică poate deveni problematică.

O abordare mai bună presupune dezvoltarea specifică pentru mediul mobil. Este o tehnică care profită de toate avantajele pe care le oferă dispozitivele mobile. Procesul ia în considerare limitările acestora și îi ajută pe proprietarii de afaceri să echilibreze costurile cu funcționalitatea.

De exemplu, aplicațiile care utilizează funcții bazate pe locație, cum ar fi hărțile, sunt întotdeauna create de la început cu gândul la mobil. Serviciile bazate pe locație livrate pe o aplicație desktop au mai puțin sens, deoarece utilizatorii de desktop nu se mișcă.

Smartphone-urile și tabletele moderne sunt echipate cu funcții precum Bluetooth, Near Field Communication (NFC), GPS, senzori giroscopici, camere și multe altele. Dezvoltatorii pot utiliza aceste funcții pentru a crea aplicații cu tehnologii precum Realitatea virtuală sau augmentată, scanarea codurilor de bare, serviciile bazate pe locație și multe altele. Cele mai de succes și populare aplicații mobile utilizează funcțiile smartphone-ului în cel mai bun mod posibil.

Problema hardware-ului în dispozitivele mobile introduce o altă complicație:

În timp ce dezvoltatorii care construiesc aplicații pentru iOS se pot aștepta doar ca aplicațiile să fie rulate pe două tipuri de dispozitive (iPhone și iPad), dezvoltatorii Android nu pot spune același lucru. De fapt, pentru ei, fiecare smartphone și tabletă poate rula pe diferite hardware și diferite versiuni ale sistemului de operare.

2. Cum se construiește o aplicație mobilă?

Dacă intenționați să creați o aplicație mobilă, puteți alege practic din trei opțiuni diferite:

  • Construiți o echipă de dezvoltare internă,
  • Angajați agenție specializată de dezvoltare software,
  • Mizați-vă pe expertiza independenților.

Iată o scurtă prezentare generală a fiecărei opțiuni cu avantajele și dezavantajele respective pentru a vă ajuta să luați cea mai bună decizie pentru proiectul dvs. de dezvoltare mobilă.

Construirea unei echipe interne

Dacă decideți să creați o echipă de dezvoltare internă pentru proiectul dvs., veți avea control deplin asupra direcției pe care dezvoltatorii o iau în construirea aplicației dvs. mobile. Cu toate acestea, acest lucru va avea un cost ridicat.

La urma urmei, nu va trebui doar să plătiți pentru salariile dezvoltatorilor, ci și o serie de costuri generale, cum ar fi spațiul de lucru, beneficiile și avantajele, hardware-ul, licențele software și multe altele. Acest lucru poate fi deosebit de dificil dacă vă aflați într-o regiune în care angajarea dezvoltatorilor de telefonie mobilă este costisitoare.

Dacă alegeți această opțiune, așteptați un preț foarte ridicat pentru aplicația dvs. Riscul proiectului dvs. va crește și pentru că veți fi responsabil pentru munca echipei dvs.

Angajarea unui freelancer

Această opțiune este cu siguranță cea mai ieftină dintre toate trei. Angajând un singur freelancer pentru a vă crea aplicația mobilă, vă veți bucura de un proces de dezvoltare simplificat. Comunicarea ar putea fi mai ușoară și nu vă veți confrunta cu probleme de colaborare, deoarece o singură persoană va fi responsabilă pentru crearea aplicației dvs.

Cu toate acestea, găsirea unui freelancer de încredere și de încredere este o provocare. Veți fi mai bun la întregul succes al proiectului dvs. pe baza abilităților și expertizei unei singure persoane. Chiar dacă angajați un dezvoltator mobil talentat, este posibil să fie foarte talentat în dezvoltarea backend-ului și să aibă cunoștințe limitate despre dezvoltarea frontend-ului. Dacă creați o aplicație care funcționează bine, dar are o interfață de utilizator neatractivă, produsul dvs. va avea de suferit.

Angajarea unui freelancer este o opțiune rentabilă, dar vine cu multe riscuri diferite care pot compromite procesul de construire a aplicației dvs. în fiecare etapă.

Angajarea unei companii de dezvoltare software

Există multe agenții de dezvoltare software specializate în dezvoltarea de dispozitive mobile astăzi. Prin colaborarea cu astfel de companii, veți delega sarcina de a vă construi aplicația unui grup de profesioniști care vă pot oferi o gamă largă de servicii, cum ar fi:

  • Design UX / UI,
  • dezvoltare de produs,
  • dezvoltare backend și frontend,
  • testare,
  • asigurarea calității (QA),
  • și managementul proiectelor.

Principalul beneficiu al acestei opțiuni este că puteți profita de expertiza colectivă și cunoștințele pe care echipa le-a dobândit prin realizarea de proiecte similare cu ale voastre. Puteți să le confirmați experiența și abilitățile prin portofoliu și să solicitați recomandări clienților privind aplicația.

Această opțiune oferă un echilibru excelent dintre costuri și calitate, mai ales dacă decideți să vă externalizați proiectul către o echipă situată într-o regiune în care ratele de dezvoltare sunt mai mici decât la nivel local. Puteți estima proiectul dvs. cu diferite case de software pentru a compara ofertele lor și pentru a afla costul dezvoltării aplicațiilor mobile în 2021.

Concluzie

Sperăm că acest ghid vă va ajuta să înțelegeți cum arată peisajul dezvoltării aplicațiilor mobile astăzi. În viitor, vom vedea aplicații mobile și mai inovatoare care profită de tehnologii de ultimă generație precum Internetul obiectelor, realitatea augmentată, realitatea virtuală și multe altele.

Iată ceva de care puteți fi sigur:

Companiile vor investi în mai multe resurse în aplicațiile mobile, deoarece dispozitivele mobile ignoră dispozitivele desktop atunci când vine vorba de numărul și implicarea utilizatorilor.

Cauți o echipă de dezvoltare mobilă cu experiență pentru proiectul dvs.? Contactează-ne.

Suntem specializați în dezvoltarea de dispozitive mobile, iar experții noștri cunosc toate cele mai noi tehnologii pentru a vă ajuta să creați o aplicație mobilă care oferă o experiență remarcabilă de utilizator și generează o valoare tangibilă pentru afacerea dvs.

Tags: aplicatii mobile, dezvoltare aplicatii, idei de aplicatii