Dezvoltare Aplicatii MobileCum să convertiți utilizatorii freemium în cliențiPosted on Jun 07, 2021 by andra

Cum să convertiți utilizatorii freemium în clienți

Modelul „freemium” este adesea utilizat pentru a construi o bază fidelă de aplicații înainte de a genera venituri printr-o aplicație cu plată. Acest articol va discuta patru moduri în care companiile pot încuraja cu succes utilizatorii freemium să se convertească în abonați cu plată și să ofere câteva exemple de aplicații cu rate de conversie de mare succes.

Unul dintre cele mai mari cuvinte în limba engleză este „gratuit”. Puteți pune eticheta pe aproape orice și să atrageți un anumit interes. Dar pentru ca o afacere să ofere ceva gratuit, trebuie să fie ceva câștigat în schimb.

Acest lucru este valabil mai ales atunci când vine vorba de o aplicație mobilă, care costă o cantitate semnificativă de timp și bani pentru dezvoltare și lansare. Generarea de bani a aplicației dvs. poate ajuta la compensarea costurilor de dezvoltare, dar există limite pentru aceste strategii.

Alternativa este taxarea pentru aplicație, dar aceasta poate fi o propunere riscantă pentru companii. La urma urmei, mulți utilizatori potențiali nu își vor cheltui banii câștigați cu greu pentru o descărcare necunoscută.

Aici intervine modelul „freemium” – permite unei companii să construiască o bază fidelă de fani ai aplicației înainte de a genera venituri printr-o versiune plătită a aplicației. Dar cum poate o companie să convertească cu succes utilizatorii gratuiți în abonați cu plată?

Acest articol va discuta mai multe moduri de a vă converti aplicația freemium într-un model plătit:

  • Scăpati de publicitatea intruzivă
  • Făcând caracteristicile / conținutul premium de dorit
  • Crearea unui sentiment de urgență
  • Folosirea unui program de recompense

Vom analiza, de asemenea, câteva exemple primare de companii care au transformat cu succes utilizatorii gratuiți în utilizatori plătiți.

Explicarea modelului Freemium

Modelul de afaceri freemium, care combină servicii gratuite și premium, domină piața aplicațiilor. Utilizatorii nu trebuie să plătească pentru a descărca aplicația dvs., dar vor trebui să plătească în cele din urmă pentru a accesa funcții mai valoroase.

Exista trei tipuri diferite de aplicații freemium și fiecare tip are propriile sale avantaje unice:

  • Aplicații cu upgrade-uri premium – Utilizatorii pot achiziționa funcții avansate (și neconsumabile) în cadrul aplicației, cum ar fi filtre suplimentare într-o aplicație de partajare a fotografiilor. Aceste achiziții au loc o singură dată și nu expiră.
  • Aplicații cu abonamente – Utilizatorii pot accesa servicii premium, cum ar fi stocare suplimentară sau acces lunar la conținut exclusiv, plătind o taxă percepută în mod recurent. Aceste achiziții sunt de obicei reînnoite automat.
  • Aplicații cu bunuri consumabile – Utilizatorii pot achiziționa diferite tipuri de consumabile pentru a-și continua progresul în cadrul aplicației, cum ar fi durate de viață suplimentare, alimentări temporare sau credite pentru achiziționarea de upgrade-uri. Aceste achiziții în aplicație au o perioadă de valabilitate limitată sau pot fi folosite o singură dată, dar pot fi achiziționate din nou pe măsură ce apare nevoia.

Obținerea gratuită a utilizatorilor pentru a face acele achiziții în aplicație poate fi o provocare. Ratele de conversie tipice variază între 0,5% și 2%.

Strategia 1: taxa pentru eliminarea anunțurilor din aplicație

Una dintre cele mai populare modalități de a genera bani din aplicație este de a include publicitatea. Cu toate acestea, pentru utilizatorul aplicației, anunțurile pot fi intruzive și nedorite, mai ales dacă vin într-un moment nepotrivit.

Imaginați-vă că mâncați o felie de pizza, dar trebuie să opriți la fiecare 2 mușcături pentru a urmări o reclamă de 30 de secunde. Cât de nebun te-ar face asta?

Ești destul de nebun să plătești încă 1,99 USD pentru a-ți putea mânca felia în pace? Foarte posibil, ceea ce face ca eliminarea anunțurilor ca primă plătită să fie o strategie validă.

Oferind utilizatorilor posibilitatea de a dezactiva publicitatea în aplicația dvs. vă permite să tranzacționați un flux de venituri cu altul.

Una dintre cele mai de succes aplicații pentru a converti utilizatorii freemium la modelul plătit este Spotify, care are o rată de conversie masivă de 27%.

Versiunea gratuită a Spotify include reclame la fiecare câteva melodii.

Atunci când un utilizator încearcă să omită o reclamă, Spotify oferă un memento blând (dar nu prea subtil) că doar utilizatorii plătiți se pot bucura de o listă de redare fără anunțuri.

Strategia 2: Faceți utilizatorul sa vrea să facă upgrade pentru a accesa conținut premium

Cei mai mulți dintre noi la un moment dat ne-am scufundat intens într-o aplicație. Indiferent dacă urmărim personaje invizibile Pokémon sau facem fotografii cu noi înșine, avem bucurie și confort în aplicație.

O companie inteligentă va folosi această imersiune ca o oportunitate de a împinge un utilizator gratuit să facă upgrade.

Acest lucru poate fi la fel de simplu ca stabilirea unei „limite de freemium” pentru funcționalitate. Odată ce pragul este atins, utilizatorul dvs. se găsește la o răscruce de drumuri, decizând dacă va face sau nu upgrade.

Totul este o chestiune de a cunoaște ce funcții să rețină și momentul potrivit pentru a-i determina pe utilizator să facă upgrade.

De exemplu, Hootsuite – instrumentul popular de gestionare a rețelelor sociale, permite utilizatorilor gratuit să gestioneze până la trei profiluri sociale. Această abordare freemium permite utilizatorilor să se familiarizeze cu avantajele utilizării Hootsuite pentru a-i determina pe utilizatori să facă upgrade.

Abordarea de conversie a lui Hootsuite funcționează deoarece majoritatea utilizatorilor de social media au mai mult de trei profiluri de social media, astfel încât actualizarea este necesară pentru a utiliza aplicația la potențialul său maxim.

Strategia 3: Adăugați o limită de timp pentru a crea o urgență

Cu toții l-am auzit pe crainic în acele reclame: „Acționează acum! Aceasta este o ofertă pe timp limitat! ”

Aceste cuvinte pot avea un impact pentru mulți utilizatori, dar o abordare mai subtilă poate oferi și mai mult succes ratei de conversie.

În loc să setați un „cronometru pentru doomsday” în aplicația dvs., puteți câștiga adesea utilizatorii gratuiți oferind gratuit versiunea premium completă într-o perioadă de încercare. Acest lucru permite utilizatorului să realizeze toate avantajele aplicației, ceea ce ar trebui să susțină cu ușurință cheltuielile pentru actualizare.

O aplicație care folosește cu succes strategia perioadei de încercare este TuneIn Radio, care oferă nivelul Premium pentru o perioadă limitată, astfel încât clienții să poată experimenta funcționalitatea completă a aplicației. TuneIn face, de asemenea, simplă conversia perioadei de încercare gratuită la un abonament plătit.

Această strategie poate ajuta, de asemenea, la păstrarea utilizatorilor. Utilizatorii gratuiți într-o perioadă de încercare vor folosi adesea aplicația mai mult pentru a profita de funcțiile premium, în timp ce utilizatorii plătitori sunt mai predispuși să revină la o aplicație mobilă pentru a obține valoarea banilor lor.

Strategia 4: Oferiți conținut exclusiv plătit

Mulți utilizatori de aplicații freemium-to-paid plătesc pentru a debloca conținut sau funcționalitate premium în cadrul aplicației, jucând pe psihologia „Poftim cel mai mult ceea ce nu putem avea”

Conținutul exclusiv este o modalitate de a recompensa utilizatorii pentru conversia la versiunea cu plată. Acest conținut exclusiv ar trebui să fie foarte captivant și să ofere utilizatorului o justificare pentru achiziție.

În plus, conținutul exclusiv pentru utilizatorii plătiți ar trebui să fie recurent, cum ar fi adăugarea unei secțiuni speciale care este disponibilă numai celor care efectuează achiziția – o „zonă VIP”, ca să spunem așa.

Există o serie de recompense pe care aplicația dvs. le poate oferi celor care fac upgrade la versiunea gratuită:

  • Monedă în aplicație – Utilizatorilor li se acordă jetoane suplimentare, vieți, power-up-uri și altele asemenea pentru finalizarea achiziției.
  • Personalizare – Utilizatorii câștigă posibilitatea de a schimba aspectul aplicației prin utilizarea culorilor sau a decorațiunilor fără a schimba funcționalitatea aplicației.
  • Reduceri de loialitate – Utilizatorilor care se abonează pentru perioade mai lungi de timp (de exemplu, anual vs. lunar) li se oferă o rată redusă pentru a stimula achiziția mai mare.

Strategia de abonament în bloc a funcționat bine pentru Newton, o aplicație de e-mail cu aspect curat, cu o cantitate considerabilă de caracteristici puternice, cum ar fi chitanțele de citire, programarea, amânarea pe mai multe platforme, profilurile de expeditor bogate și conexiunile la aplicații de la terți.

Newton ar fi oferit economii de 10 USD pe an utilizatorilor pentru a achiziționa un abonament anual.

Văzând conversia prin ochii utilizatorilor

Modelul freemium este un mod popular de a genera bani din aplicația dvs. mobilă, obținând în același timp descărcări și utilizări valoroase. Distribuirea gratuită a aplicației dvs. poate genera venituri de la 2% dintre utilizatorii care sunt dispuși să-și îmbunătățească experiența prin conversia la versiunea cu plată.

Pentru a converti acei utilizatori, trebuie să utilizați strategii care să ofere beneficii tangibile.

Eliminarea anunțurilor, creșterea interesului pentru funcțiile plătite și stabilirea limitelor de timp sunt doar câteva dintre modalitățile prin care vă puteți transforma aplicația freemium într-o aplicație premium.

Tags: dezvoltare aplicatii, freemium, idei de aplicatii